Warme deken
Blijf op de hoogte en volg Nico & Ria
01 November 2015 | Gabon, Gamba
Na een (duur) nachtje slapen in het Sheraton hotel op Schiphol zijn we gisteren (31-10) in alle vroegte vertrokken naar Parijs. Vervolgens zijn we na 7 uur vliegen met Air France (prima) aangekomen in Libreville, de hoofdstad van Gabon.
In een uitstekend splinternieuw hotel Park-inn geslapen, want de vlucht naar Gamba kon pas de volgende dag.
Dat gaf ons mooi de gelegenheid om Libreville te verkennen. Wij hebben heerlijk gegeten in restaurant l'Odika. Crab farci, capitaine rouge (even opzoeken op google afbeeldingen), crevettes, calameres, voorafgegaan door een paar heerlijke cocktails en pastis, begelied met een pouilly fumé, en dessert met fruit en Irisch coffee. Voorwaar, het leven in de tropen is zo zwaar nog niet.
Met Afrijet vlieg je uitteindelijk van Libreville naar Gamba. Twee vliegtuigen achter elkaar, vanwege het einde van de herfstvakantie, geheel gesponsord door Shell.
Gamba Airport is allerknus. Bagage over een oude rollerbank van een groenteveiling. Veel drukte en Martin die ons natuurlijk opwachtte en hartelijk ontving. Wat wonen ze mooi!
01 November 2015 - 20:35
Lucy:
Jongens ga er heerlijk van genieten. Dan doe ik dat vanaf hier ook.